Unde?

Tabăra este situată în locul de vis al localității Runcu (jud. Dâmbovița), la o altitudine de cca. 750 m, pe o vale cu climă blândă, străjuită de munții Leaota.

Localitatea Runcu este atestată de la mijlocul secolului XVI. Se spune că numele acesteia vine de la un cioban ardelean, Runceanu. Acesta se va fi stabilit pe valea Ialomicioarei, găsind acolo cele de trebuință pentru turmele sale (pășuni, apă, ieșire pentru iernat la baltă). O a doua variantă, mult mai probabilă, spune ca primii locuitori ai satului au fost „ciobani de peste Leaota”, care, datorită condițiilor istorice vitrege, au migrat în aceste locuri. Și-au făcut case și adăposturi pentru oi pe locurile „curățate” pe runcuri. Au fost numiți „cei de pe runc” și de aici ar deriva și numele Runcu. Satul Runcu este atestat încă din anul 1564 (există documente din care rezultă ca în 1554 făcea comerț cu Brașovul).”

Există și o tradiție locală ce spune că în regiune, la începutul secolului al XIX-lea, a trăit vestitul haiduc Radu Anghel (protagonistul binecunoscutei melodii „Radu mamii, Radule”). Legenda spune că Radu Anghel a ascuns o comoară într-una din peșterile locului și ca ea s-ar afla în continuare nedescoperită.
Organizatorii (Asociația Antiqva) și gazdele (Pensiunea Leaota, Hanul Leaota) taberei îi așteaptă pe copii cu spații generoase atât pentru desfășurarea activităților de interior cât și pentru activitățile în aer liber.

Vreau sa particip!