Tabăra

Într-un timp în care oamenii sunt tot mai grăbiţi, am simţit nevoia unei schimbări. O schimbare de aer şi de timp ne-ar face tuturor bine, dar mai ales copiilor noştri. În Tabăra Medievală ei vor vedea că se poate trăi şi altfel. Fără laptop, tabletă sau internet şi fără supermarketuri. Fără străzi aglomerate și poluate, într-un loc în inima munţilor, unde zgomotul claxoanelor e înlocuit de imaginea flamurilor medievale, de foşnetul copacilor, de voia bună şi de spiritul drept.

 

Deschidem copiilor o poartă către alte timpuri: prin jocuri, ateliere de creaţie, drumeţii, ei sunt transpuși pentru o săptămână într-o lume de poveste, cu idealuri înalte și eroi adevăraţi. Aspiranţii cavaleri şi tinerele domniţe vor fi înconjuraţi de decoruri medievale şi vor primi costume corespunzătoare perioadei. Domniţele vor purta rochii, iar cavalerii vor avea tunici şi scuturi cu însemne heraldice.

Ediția a XIII-a, 2022

Aflată în al doisprezecelea an de activitate, Tabăra Medievală a făcut parte din vacanţa a peste 1700 de copii. Organizată în mod tradițional în zona Subcarpaților și în zona montană joasă, Tabăra Medievală este o experienţă specială, deopotrivă educativă şi recreativă. Sub o atentă supraveghere, copiii au ocazia unică de a descoperi valorile cavalerismului medieval, transpunându-se în lumea poveştilor, atât de familiară vârstei lor. Au parte şi de relaxare, învăţând ceva nou în fiecare zi şi făcându-şi o mulţime de prieteni.

Dorim să oferim copiilor încă o vacanţă de neuitat, iar pentru aceasta ne vom întoarce în spaţiul încărcat de istorie de la sudul masivului Leaota. Ne vom apropia de spiritul şi cunoaşterea Evului Mediu prin intermediul atelierelor, poveștirilor, jocurilor interactive şi ne vom relaxa facând drumeţii prin minunatele împrejurimi ale taberei.

Tabăra este organizată în com. Runcu (jud. Dâmbovița), de-a lungul a 4 serii a câte 35-40 de copii fiecare. Sunt primiți copii cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani, în perioada 17 iulie – 12 august: 

Seria 1: 17 – 22 iulie 2022 – serie închisă pentru înscrieri, 

Seria 2: 24 – 29 iulie 2022, 

Seria 3: 31 iulie – 5 august 2022, 

Seria 4: 7 – 12 august 2022.