Tabăra

Într-un timp în care oamenii sunt tot mai grăbiţi, am simţit nevoia unei schimbări. O schimbare de aer şi de timp ne-ar face tuturor bine, dar mai ales copiilor noştri. În Tabăra Medievală ei vor vedea că se poate trăi şi altfel. Fără laptop, tabletă sau internet şi fără supermarketuri. Fără străzi aglomerate și poluate, într-un loc în inima munţilor, unde zgomotul claxoanelor e înlocuit de imaginea flamurilor medievale, de foşnetul copacilor, de voia bună şi de spiritul drept.

 

Deschidem copiilor o poartă către alte timpuri: prin jocuri, ateliere de creaţie, drumeţii, ei sunt transpuși pentru o săptămână într-o lume de poveste, cu idealuri înalte și eroi adevăraţi. Aspiranţii cavaleri şi tinerele domniţe vor fi înconjuraţi de decoruri medievale şi vor primi costume corespunzătoare perioadei. Domniţele vor purta rochii, iar cavalerii vor avea tunici şi scuturi cu însemne heraldice.

Ediția a XIV-a, 2023

Aflată deja în al patrusprezecelea an de funcționare, Tabăra Medievală pentru Copii a făcut parte din vacanţa de vară a peste 1900 de copii. Organizată în mod tradițional în zona Subcarpaților și în zona montană joasă, Tabăra Medievală este o experienţă specială, deopotrivă educativă şi recreativă. Copiii, sub o atentă supraveghere, au ocazia unică de a descoperi valorile cavalerismului medieval, transpunându-se în lumea poveştilor, atât de familiară vârstei lor. Ei au parte şi de relaxare, învăţând ceva nou în fiecare zi şi făcându-şi o mulţime de prieteni.

Dorim să oferim copiilor încă o vacanţă de neuitat, iar pentru aceasta ne întoarcem într-un spaţiu încărcat de istorie. Tabăra este organizată în plaiurile de vis ale localității Runcu (jud. Dâmbovița), la o altitudine de cca. 750 m, pe o vale cu climă blândă, străjuită de munții Leaota. Ne apropiem de spiritul şi cunoaşterea Evului Mediu prin intermediul atelierelor, povestirilor, jocurilor interactive şi ne relaxăm făcând drumeţii prin minunatele împrejurimi ale taberei.

TTabăra este organizată de-a lungul a 3 serii a câte 35-40 de copii fiecare. Sunt primiți copii cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani, în perioada 23 iulie – 11 august:
>

Seria 1: 23 – 28 iulie 2023,

Seria 2: 30 iulie – 4 august 2023,

Seria 3: 6 – 11 august 2023.