Activități

Fiecare zi de tabără este o nouă provocare pentru copii. Programul prevede atât activităţi în aer liber cât şi activităţi de interior. Împărţiţi pe grupe, copiii participă la ateliere, se întrec în turniruri medievale, învaţă jocuri noi şi îşi însuşesc valorile cavalerismului medieval.

 

Atelier de pictură şi heraldică medievală
În cadrul acestui atelier, copiii îşi dezvoltă aptitudinile artistice şi studiază istoria şi simbolurile heraldice.

Profesorii de desen îi învață care este compoziţia unui scut heraldic şi îi ajută pe copii să-şi exerseze îndemânarea. Mai întâi vor picta semne heraldice pe hârtie şi apoi pe scuturi de lemn. Scuturile realizate de copii sunt oferite ca premiu în cadrul ceremoniei finale de învestire a cavalerilor. Copiii vor putea lua acasă obiectele pictate şi le vor păstra peste ani, ca amintiri ale unui moment unic din copilăria lor.

Atelier de spadă medievală
Sub atenta supraveghere a instructorilor, acest atelier îşi propune să iniţieze copiii în mânuirea spadei medievale, să-i înveţe strategii de atac, paradă şi retragere, codul medieval al onoarei şi al curajului. Îmbrăcaţi precum nişte bravi cavaleri şi înarmaţi cu spade pe măsura lor, copiii vor avea ocazia să-şi măsoare forţa şi vitejia.
Atelier de tir cu arcul
Arcul nu va mai avea niciun secret iar copiii vor învăța să trimită săgețile fix la țintă.
Excursii și drumeții

Imprejurimile taberei (com. Runcu, jud. Dâmbovița) oferă numeroase posibilități pentru drumeții și activități: trasee montane diverse în munții Leaota (grad redus sau mediu de dificultate), Crucea eroilor de pe Dealul lui In (un loc încărcat de istorie, monument al eroilor din primul război mondial, situat pe un vârf ce domină orizontul în toate direcțiile), mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” (este așezată în inima munților Leaota, la cota 1.000, la cca. o oră de mers de tabără. Este un loc ,,făcut din tăcere’’. Liniște și credință este ceea ce găsește fiecare drumeț care ajunge în acest loc binecuvântat), cascada „La Blide”, poieni și spații pentru activități și ateliere în natură, etc. În toate aceste drumeții, copiii pot învăța lucruri interesante despre plante, animale, natură și viața oamenilor de munte. 

Serile de tabără
La ceas de seară, copiii se adună în jurul unui povestitor cu har şi ascultă istorisiri despre domni curajoşi şi drepţi din istoria ţării noastre, despre lupte date pe viaţă şi pe moarte între oştiri, despre prinţese şi cavaleri sau vizionează filme cu specific istoric. În alte seri dansează pe ritmuri medievale, alcătuiesc ierbare și își fascinează noii prieteni prin mult așteptatele „declarații de dragoste”.
Ceremonia de învestire
În ultima seară înălțăm un foc de tabără în jurul căruia cântăm şi dansăm, spunem glume şi ne bucurăm de timpul petrecut împreună. Costumaţi în cavaleri şi domniţe, copiii vor participa la ceremonia de învestire. În urma ceremoniei, fiecare copil va primi un blazon distinctiv care să îl reprezinte în lumea cavalerilor.
Cavaleri în mijlocul naturii
După ce lucrăm intens la ateliere, ne bucurăm din plin și de aerul curat al muntelui. Ne plimbăm și învățăm despre plante de leac, despre arborii imenși ai pădurii și culegem tot felul de flori colorate iar seara le aranjăm cu grijă în ierbare. Fiecare copil își alcătuiește propriul ierbar pe care îl va păstra apoi ca amintire.

Vreau sa particip!